
تفاوت میان کفپوش لمینت و پارکت چیست؟؟
امروزه با توجه به استقبال روز افزون به استفاده از سنگهای آنتیک در مقوله نمای داخلی و خارجی ساختمانها، علیرغم تنوع محصولات در عرصه دکوراسیون ساختمانی، سنگ آنتیک توانسته جایگاه ویژهای را در دکوراسیون به خود اختصاص دهد.
استفاده از سنگهای دکوراتیو و ترکیب آن با دیگر محصولات مانند شیشه، فلز، چرم و غیره تحسین هر نوع سلیقهای را برانگیخته است و توانسته ایدهها و طرحهای معماران و طراحان را عملی کند و حس نوینی از زیبایی بصری را با تلفیق هنر و صنعت به ارمغان آورد. معرفی سنگهای آنتیک و ایده پدید آمدن آنها: سنگ آنتیک از قرار دادن قطعات شکسته سنگ و خرده سنگ کنار هم ( ضایعات و باطلههای سنگهای تراورتن) و چسباندن آنها با ملاتهایی که پایه زرینی دارند تولید میشوند و به عبارتی از مجموع و ترکیب باطلهها و ضایعات سنگهای تزیینی تراورتن با مواد افزاینده مختصر دیگر بهدست میآیند. ایده پدید آمدن سنگهای آنتیک از آنجا شکل گرفت که طراحان و آرشیتکتها بهمنظور هر چه زیباتر کردن فضاها اعم از فضاهای بیرونی و درونی ساختمانها و کفپوشها و محوطهسازیهای بیرونی نیاز به سنگهایی با فاکتورهای مورد نظر خویش را احساس میکردند بهعلاوه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقههای مختلف این نیاز را بیان میکرد که سنگهایی با طرحهای مختلف و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد.
ویژگیهای سنگهای آنتیک:
۱- مقاوم درمقابل سایش ۲- تنوع رنگ (بیش از ۲۰ رنگ مختلف) ۳- دارای عمر مفید و طولانی ۴- دارای وزن کم ۵- صادرات آنها به سهولت انجام میگیرد. ۶- بستهبندی آن ها هم به سهولت انجام میشود. ۷- قابلیت تحمل گرمایی بالایی دارند به همین دلیل در ساخت فضای خارجی شومینهها مورد استفاده قرار میگیرند. ۸- در فضای داخلی و خارجی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. ۹- مصونیت در مقابل یخزدگی ۱۰- به سادگی قابلیت برش دارند. ۱۱- این سنگها در اثر قرارگرفتن در معرض عوامل آلاینده کثیف میشوند و به همان کیفیت قابل تمیز شدن میباشند. ۱۲- به مدلهای مختلف میتوان آنها را تولید نمو.د ۱۳- محل تولید آنها در مناطقی که نیروی کار ارزان و تولید محصولات با روشهای دستساز انجام گیرد. ۱۴- این محصولات نیاز به نگهداری کم دارند. ۱۵- تکنولوژی تولید این محصولات با به کارگیری حداکثر مواد طبیعی و حداقل افزودنی (چسب و رزین) انجام میگیرد. ۱۶- ضد آتش ۱۷- جاذبه انرژی ۱۸- درمحیطهای سالم و بهداشتی مانند بیمارستانها، خدمات غذایی، محیطهای تحصیلی، خانههای بهداشت مورد استفاده قرار میگیرند. ۱۹- در محیطهای مرطوب و خیس به کارمیروند. ۲۰- رنگ بخشی از اجزاء سنگ محسوب میشود و در زمان طولانی به صورت ثابت در میآید. ۲۱- چسبها یا ملاتهای این محصولات الزاماً نباید رنگآمیزی شوند و رنگآمیزی به انتخاب مصرفکننده است و سلیقهای است. مقایسه سنگهای آنتیک و سنگهای طبیعی: ۱- سنگهای آنتیک از تنوع بیشتری نسبت به سنگهای طبیعی برخوردارند. ۲- از نظر مقاومت، سنگهای آنتیک در برابر فشار، انعطافپذیری، یخزدگی و خراشبرداری از وضعیت بهتری نسبت به سنگهای طبیعی برخوردارند. ۳- وزن سنگهای آنتیک نسبت به سنگهای طبیعی کمتر است به همین دلیل در صنعت ساختمان از مطلوبیت بیشتری برخوردارند. ۴- سنگهای آنتیک در ضخامتهای کمتری قابلیت برش و قالبگیری دارند. ۵- از نظر قیمت، سنگهای آنتیک به علت به کار بردن چسبهای رزین به عنوان چسباننده ذرات بیشتر از سنگهای طبیعی میباشند. ۶- از لحاظ مقدار باطله، سنگهای آنتیک ضایعات نداشته چون خود آنها از باطله سنگهای طبیعی تولید شدهاند. ۷- سنگهای طبیعی به علت وجود رگه و برش در حملونقل حدود ۱۵% پرت دارند ولی سنگهای آنتیک طوری به هم فیکس میشوند که تا هنگام نصب هیچگونه آسیبی نمیبینند. ۸- از لحاظ وزنی سنگهای آنتیک به طور چشمگیری سبکتر از سنگ طبیعی میباشند. ۹- از نظر نصب بمراتب آسانتر و راحتر از سنگهای طبیعی نصب میشوند. ۱۰- آنالیز شیمیایی باطلههای تراورتن جهت تولید سنگهای آنتیک کربنات کلسیم، سیلیس، پیریت، کربنات کلسیم و منیزیوم، رس، سولفات و مواد آلی است.
تمیز کردن سنگ آنتیک با گذشت زمان سنگها ممکن است کثیف شوند. این کثیفی ممکن است به وسیله محلول غلیط صابون یا شویندهها در آب و برس زبر پاک شوند. هرگز از برس سیمی استفاده نکنید که به سطح سنگ آسیب میرساند. سطوح سنگ را به وسیله اسید یا محصولاتی با پایه اسید تمیز نکنید. شستشو با فشار هم توصیه نمیشود. روش اول: روش دوغاب کاری پشت محصول اولین روش نصب سنگ مصنوعی به روش دوغاب کاری و ریختن بتن (ملات)در پشت محصول همانند سنگهای طبیعی می باشد. سنگ ها را مستقیما روی سطح دیوار آجری تمیز (آب بندی نشده، بدون رنگ و زیر سازی نشده ). بلوک های بتنی و یا هر بنایی می توانید نصب نمایید . ملات جهت نصب را با نسبت یک به یک از سیمان و ماسه بسازید و بهتر است در این ملات چسبهای پودری سنگ و کاشی نیزاستفاده گردد با تکانهای آرام و فشار ؛سنگ را در جای خود محکم کنید.
توجه: بعد از نصب سنگها،فضاهای بین سنگها به وسیله کیسه بند کشی ،بپوشانید، بند کشی سنگ های نما بخش زمانبر در نصب سنگ ها می باشد.پس از حدود ۳۰تا۶۰ دقیقه و هنگامی که ملات بند کشی خشک شد.لکه های ملات با استفاده از یک برس خشک و سفت از بین خواهد رفت. جهت تمیز کردن سطح سنگ از برس سیمی استفاده نکنید چون به سطح سنگ آسیب میرساند همچنین سطوح سنگ را به وسیله اسید یا محصولاتی با پایه اسید تمیز نکنید.
روش دوم : نصب سنگ های مصنوعی نما(آنتیک و بادبر)به روش چسب کاشی جهت نسب با این روش ابتدا باید سطح آجر و یا بلوک دیوار را با استفاده از سیمانکاری مسطح نمود. سپس با استفاده از کاردک آجدار مخصوص نصب کاشی ،چسب را روی دیوار و پشت محصول بمالید و عمل نصب را با دقت انجام دید.معمولا با توجه به چسب مصرفی تا نیم ساعت امکان جابه جایی و تغییرات می باشد ؛بهتر است از چسب های پودری که زمان مصرفی با مقدار مشخص آب تبدیل به خمیر میشود استفاده نمود تا بالاترین استحکام ایجاد گردد.
روش سوم : نصب سنگ های دکوراتیو و آنتیک بوسیله پیچ رول پلاک می توان بست هایی بمنظور خشک نصب کردن (بدون مصالح سیمانی )بنا به درخواست مشتری روی محصولات نمای آنتیک در هنگام تولید ایجاد نمود تا مصرف کنندگان جهت نصب آسان و سریع با استفاده از پیچ رول پلاک اقدام به نصب سنگ روی بدنه ساختمان نمایند.
امروزه با توجه به استقبال روز افزون به استفاده از سنگهای آنتیک در مقوله نمای داخلی و خارجی ساختمانها، علیرغم تنوع محصولات در عرصه دکوراسیون ساختمانی، سنگ آنتیک توانسته جایگاه ویژهای را در دکوراسیون به خود اختصاص دهد.
استفاده از سنگهای دکوراتیو و ترکیب آن با دیگر محصولات مانند شیشه، فلز، چرم و غیره تحسین هر نوع سلیقهای را برانگیخته است و توانسته ایدهها و طرحهای معماران و طراحان را عملی کند و حس نوینی از زیبایی بصری را با تلفیق هنر و صنعت به ارمغان آورد.
معرفی سنگهای آنتیک و ایده پدید آمدن آنها:سنگ آنتیک از قرار دادن قطعات شکسته سنگ و خرده سنگ کنار هم ( ضایعات و باطلههای سنگهای تراورتن) و چسباندن آنها با ملاتهایی که پایه زرینی دارند تولید میشوند و به عبارتی از مجموع و ترکیب باطلهها و ضایعات سنگهای تزیینی تراورتن با مواد افزاینده مختصر دیگر بهدست میآیند. ایده پدید آمدن سنگهای آنتیک از آنجا شکل گرفت که طراحان و آرشیتکتها بهمنظور هر چه زیباتر کردن فضاها اعم از فضاهای بیرونی و درونی ساختمانها و کفپوشها و محوطهسازیهای بیرونی نیاز به سنگهایی با فاکتورهای مورد نظر خویش را احساس میکردند بهعلاوه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقههای مختلف این نیاز را بیان میکرد که سنگهایی با طرحهای مختلف و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد . ویژگیهای سنگهای آنتیک: ۱- مقاوم درمقابل سایش ۲- تنوع رنگ (بیش از ۲۰ رنگ مختلف) ۳- دارای عمر مفید و طولانی ۴- دارای وزن کم ۵- صادرات آنها به سهولت انجام میگیرد. ۶- بستهبندی آن ها هم به سهولت انجام میشود. ۷- قابلیت تحمل گرمایی بالایی دارند به همین دلیل در ساخت فضای خارجی شومینهها مورد استفاده قرار میگیرند. ۸- در فضای داخلی و خارجی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. ۹- مصونیت در مقابل یخزدگی ۱۰- به سادگی قابلیت برش دارند. ۱۱- این سنگها در اثر قرارگرفتن در معرض عوامل آلاینده کثیف میشوند و به همان کیفیت قابل تمیز شدن میباشند. ۱۲- به مدلهای مختلف میتوان آنها را تولید نمو.د ۱۳- محل تولید آنها در مناطقی که نیروی کار ارزان و تولید محصولات با روشهای دستساز انجام گیرد. ۱۴- این محصولات نیاز به نگهداری کم دارند. ۱۵- تکنولوژی تولید این محصولات با به کارگیری حداکثر مواد طبیعی و حداقل افزودنی (چسب و رزین) انجام میگیرد. ۱۶- ضد آتش ۱۷- جاذبه انرژی ۱۸- درمحیطهای سالم و بهداشتی مانند بیمارستانها، خدمات غذایی، محیطهای تحصیلی، خانههای بهداشت مورد استفاده قرار میگیرند. ۱۹- در محیطهای مرطوب و خیس به کارمیروند. ۲۰- رنگ بخشی از اجزاء سنگ محسوب میشود و در زمان طولانی به صورت ثابت در میآید. ۲۱- چسبها یا ملاتهای این محصولات الزاماً نباید رنگآمیزی شوند و رنگآمیزی به انتخاب مصرفکننده است و سلیقهای است.
مقایسه سنگهای آنتیک و سنگهای طبیعی:
۱- سنگهای آنتیک از تنوع بیشتری نسبت به سنگهای طبیعی برخوردارند. ۲- از نظر مقاومت، سنگهای آنتیک در برابر فشار، انعطافپذیری، یخزدگی و خراشبرداری از وضعیت بهتری نسبت به سنگهای طبیعی برخوردارند. ۳- وزن سنگهای آنتیک نسبت به سنگهای طبیعی کمتر است به همین دلیل در صنعت ساختمان از مطلوبیت بیشتری برخوردارند. ۴- سنگهای آنتیک در ضخامتهای کمتری قابلیت برش و قالبگیری دارند. ۵- از نظر قیمت، سنگهای آنتیک به علت به کار بردن چسبهای رزین به عنوان چسباننده ذرات بیشتر از سنگهای طبیعی میباشند. ۶- از لحاظ مقدار باطله، سنگهای آنتیک ضایعات نداشته چون خود آنها از باطله سنگهای طبیعی تولید شدهاند. ۷- سنگهای طبیعی به علت وجود رگه و برش در حملونقل حدود ۱۵% پرت دارند ولی سنگهای آنتیک طوری به هم فیکس میشوند که تا هنگام نصب هیچگونه آسیبی نمیبینند. ۸- از لحاظ وزنی سنگهای آنتیک به طور چشمگیری سبکتر از سنگ طبیعی میباشند. ۹- از نظر نصب بمراتب آسانتر و راحتر از سنگهای طبیعی نصب میشوند. ۱۰- آنالیز شیمیایی باطلههای تراورتن جهت تولید سنگهای آنتیک کربنات کلسیم، سیلیس، پیریت، کربنات کلسیم و منیزیوم، رس، سولفات و مواد آلی است. تمیز کردن سنگ آنتیک با گذشت زمان سنگها ممکن است کثیف شوند. این کثیفی ممکن است به وسیله محلول غلیط صابون یا شویندهها در آب و برس زبر پاک شوند. هرگز از برس سیمی استفاده نکنید که به سطح سنگ آسیب میرساند. سطوح سنگ را به وسیله اسید یا محصولاتی با پایه اسید تمیز نکنید. شستشو با فشار هم توصیه نمیشود.
روش اول: روش دوغاب کاری پشت محصول اولین روش نصب سنگ مصنوعی به روش دوغاب کاری و ریختن بتن (ملات)در پشت محصول همانند سنگهای طبیعی می باشد. سنگ ها را مستقیما روی سطح دیوار آجری تمیز (آب بندی نشده، بدون رنگ و زیر سازی نشده ). بلوک های بتنی و یا هر بنایی می توانید نصب نمایید . ملات جهت نصب را با نسبت یک به یک از سیمان و ماسه بسازید و بهتر است در این ملات چسبهای پودری سنگ و کاشی نیزاستفاده گردد با تکانهای آرام و فشار ؛سنگ را در جای خود محکم کنید.